Bechamelsaus

10
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Melk verwarmen.
  • 2 Blanke roux m.b.v. een klopper beetje bij beetje aan de melk toevoegen, regelmatig roeren.
  • 3 Blijven doorroeren tot de binding is verkregen alvorens die door te koken. De roux moet de tijd krijgen om te smelten, anders vormen zich klonters, daarom gebeurt de bereiding bij voorkeur op een zacht vuur.
  • 4 Gedurende ongeveer twee minuten laten doorkoken om de bloemsmaak te neutraliseren, regelmatig roeren.
  • 5 Op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat.
  • 6 Door een puntzeef zeven, eventueel daarna door een sauszeef zeven.

Bechamelsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept