Visveloutésaus

10
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Visfumet bereiden.
  • 2 Ontvette visfumet verwarmen.
  • 3 Blanke roux m.b.v. een klopper beetje bij beetje aan de visfumet toevoegen, regelmatig roeren.
  • 4 Blijven doorroeren tot de binding is verkregen alvorens die door te koken. De roux moet de tijd krijgen om te smelten, anders vormen zich klonters, daarom gebeurt de bereiding bij voorkeur op een zacht vuur.
  • 5 Gedurende ongeveer 2 minuten laten doorkoken om de bloemsmaak te neutraliseren, regelmatig roeren.
  • 6 Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
  • 7 Door een puntzeef zeven, eventueel door een sauszeef zeven.

Visveloutésaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept