- Tomatenpuree: Deze wordt vóór het singeren toegevoegd om de wrange smaak weg te krijgen, om kleur te krijgen en om een mindere hoeveelheid hetzelfde resultaat te bereiken."},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- Tomatenafval: Dit wordt na het singeren toegevoegd. Dit bevat vrij veel vocht zodat de bloem niet voldoende door de vetstof wordt opgenomen. Ook vermijdt men hierdoor teveel bloem toe te voegen om een binding te verkrijgen."},{"@type":"HowToStep","text":"8. Met ontvette blanke fond of gevogeltefond bevochtigen en met een klopper loswerken."},{"@type":"HowToStep","text":"9. Geplette peperbolletjes toevoegen, evenals geplette knoflookteentjes, kruidenboeket en eventueel griesmeelsuiker om de wrange smaak weg te nemen."},{"@type":"HowToStep","text":"10. Aan de kook brengen, regelmatig roeren."},{"@type":"HowToStep","text":"11. Vet en onreinheden afscheppen."},{"@type":"HowToStep","text":"12. Eventueel bijkruiden met peper, zout en griessuiker."},{"@type":"HowToStep","text":"13. De saus door een sauszeef zeven."}],"recipeYield":"10 "}