Zoek
Demi-glacesaus
10
190 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1,300 l bruine fond of kalfsjus
0,150 kg spekzwoerd of -afval
0,100 kg ui
0,080 kg wortel
0,025 kg tomatenpuree
0,100 kg soeptomaat
0,025 kg boter
0,010 kg knoflook
Bloem
Peper
Zout
Bereiding
1
Bruine fond of kalfsjus bereiden.
2
Ui en wortelen in grove stukken snijden.
3
In een kookpot boter tot hazelnootkleur verhitten.
4
Spekzwoerden of -afval en de grofgesneden uien en wortelen aanbakken.
5
Met bloem bestrooien, mengen en in een oven bij 200°C kleuren.
6
Lichtjes tomateren, dit kan op 2 manieren:
7
* Tomatenpuree: deze wordt, voordat je alles met bloem bestrooid
8
hebt, toegevoegd om de wrange smaak weg te krijgen, om kleur te
9
krijgen en om met een mindere hoeveelheid hetzelfde resultaat te1
0
bereiken.1
1
* Tomatenafval: dit wordt, nadat je alles met bloem bestrooid hebt,1
2
toegevoegd. Dit bevat vrij veel vocht zodat de bloem niet voldoende1
3
door de vetstof wordt opgenomen. Ook vermijdt men hierdoor teveel1
4
bloem toe te voegen om een binding te krijgen.1
5
Met ontvette blanke fond of kalfsjus bevochtigen en met een klopper of reductiespatel loswerken.1
6
Geplette peperbolletjes en geplette knoflookteentjes toevoegen.1
7
Aan de kook brengen, regelmatig roeren.1
8
Gedurende ongeveer 3 uur zachtjes koken.1
9
Vet en onreinheden afscheppen.2
0
Eventueel bijkruiden met peper en zout.De saus door een sauszeef zeven.
Demi-glacesaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Demi-glacesaus
0 min
Bekijk recept
Bretonse Saus
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Financieresaus
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Huzarensaus
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Sabayon met druiven en suikerbroodstaafjes
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Baguettes met gerooktekipmayonaise
15 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Bubbling bowl
10 min
Bekijk recept
Poulet Noir - Gestoomde Hoevekip 'Demi-Deuil'
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept