Demi-glacesaus

10
190 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bruine fond of kalfsjus bereiden.
  • 2 Ui en wortelen in grove stukken snijden.
  • 3 In een kookpot boter tot hazelnootkleur verhitten.
  • 4 Spekzwoerden of -afval en de grofgesneden uien en wortelen aanbakken.
  • 5 Met bloem bestrooien, mengen en in een oven bij 200°C kleuren.
  • 6 Lichtjes tomateren, dit kan op 2 manieren:
  • 7 * Tomatenpuree: deze wordt, voordat je alles met bloem bestrooid
  • 8 hebt, toegevoegd om de wrange smaak weg te krijgen, om kleur te
  • 9 krijgen en om met een mindere hoeveelheid hetzelfde resultaat te1
  • 0 bereiken.1
  • 1 * Tomatenafval: dit wordt, nadat je alles met bloem bestrooid hebt,1
  • 2 toegevoegd. Dit bevat vrij veel vocht zodat de bloem niet voldoende1
  • 3 door de vetstof wordt opgenomen. Ook vermijdt men hierdoor teveel1
  • 4 bloem toe te voegen om een binding te krijgen.1
  • 5 Met ontvette blanke fond of kalfsjus bevochtigen en met een klopper of reductiespatel loswerken.1
  • 6 Geplette peperbolletjes en geplette knoflookteentjes toevoegen.1
  • 7 Aan de kook brengen, regelmatig roeren.1
  • 8 Gedurende ongeveer 3 uur zachtjes koken.1
  • 9 Vet en onreinheden afscheppen.2
  • 0 Eventueel bijkruiden met peper en zout.De saus door een sauszeef zeven.

Demi-glacesaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Demi-glacesaus
0 min
Bekijk recept
Bretonse Saus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Financieresaus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Huzarensaus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Sabayon met druiven en suikerbroodstaafjes
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Baguettes met gerooktekipmayonaise
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Bubbling bowl
10 min
Bekijk recept
Poulet Noir - Gestoomde Hoevekip 'Demi-Deuil'
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept