Provençaalse saus

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui, was de paprika's, ontdoe ze van hun pitjes en snij ze in blokjes, snij de champignons in schijfjes.
  • 2 Stoof de ui glazig in wat margarine, voeg de paprikablokjes toe en laat ze een paar minuutjes mee stoven, dan mag het blik tomaten erbij, verbrokkel het bouillionblokje in de saus, breng aan de kook, nu mogen de champignons er bij, kruid met peper zout en provençaalse kruiden naarr smaak, hoe sterk je de smaak wil bepaal je zelf.
  • 3 Laat alles een kwartiertje sudderen onder deksel, indien nodig bind je de saus met maizena expres.
  • 4 Deze saus is lekker met fritjes en steak, ook met rijst en gehakt balletjes of een gehakt broodje.

Provençaalse saus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige ratatouillequiche
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse aardappelschotel
25 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept