Zoek
BABIPANGANG-SAUS.zelfgemaakt zo klaar
4
10 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 ui
2 tn knoflook
1 eetl arachide-olie
2 dl bouillon, van tablet
1 theel. djahe' [ gemberpoeder]
1 theel. sambal oelek
4 eetl tomatenpuree
1 eetl droge sherry of Chinese rijstwijn.
2 eetl bruine basterdsuiker
1 eetl ketjap manis
Bereiding
1
Voor circa 3 dl.
2
Hak de ui en knoflook ragfijn.
3
Verhit de olie in een wok.
4
Fruit de ui en de knoflook er gedurende 2 minuten in.
5
Voeg vervolgens bouillon, djahé, sambal , tomatenpuree, sherry of rijstwijn en suiker toe.
6
Blijf zolang roeren tot er een egaal mengsel is verkregen.
7
Laat de saus 3 minuten op een laag afgestelde warmtebron zachtjes pruttelen.
8
Roer de ketjap manis erdoor en voeg eventueel 1 à 2 eetlepels kokend water toe.
BABIPANGANG-SAUS.zelfgemaakt zo klaar is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Surinaamse snacks
25 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Gevulde flensjes met vanillekwark
5 min
Nagerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizzahapjes
30 min
Snack
Bekijk recept
Zoetzure Kip/kerrie Hawai
0 min
Bekijk recept
Chinese Loempia
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept