Zongedroogde tomaten (gedroogd in de

1
600 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Daar het klimaat het hier niet toelaat de tomaten gewoon in de zon te laten drogen , doen wij dit in de warmeluchtoven .
  • 2 Verwarm de oven (stand warme lucht ) op 80 a 90 graden voor .
  • 3 Snij de tomaten in twee of in drie naargelang de grote .
  • 4 Bedek een bakplaat met boterpapier en schik de tomaten hierop met de zaadjes naar boven .
  • 5 Bestrooi de tomaten met zout ,peper en provinciaalse kruiden .
  • 6 Begiet nu licht met een beetje olijfolie en schuif in de oven en laat de tomaten acht a tien uur drogen ( indien nodig droogtijd verkorten of verlengen , naargelang het resultaat ) .
  • 7 Wanneer de tomaten zijn gedroogd , laat ze afkoelen op kamertemperatuur , doe ze in een goed afsluitbare pot, voeg een teentje knoflook toe ( gehalveerd en het hart van de look verwijderd ) en overgiet met olijfolie tot ze onderstaan .
  • 8 Op deze manier kan men de gedroogde tomaten ruim 6 maand bewaren in de ijskast . Zeer lekker in verschillende gerechten !!!!!

Zongedroogde tomaten (gedroogd in de is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept

Pastasalade
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept