Zoek
Sambal Badjak - 2
4
150 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 stuks Sjalotten/ Witte Uien
3 Eetlepels Olie
250 gram Rijpe Pepers / Lombok
8 tenen knoflook
1 stukje Trassi 1.5 x 1.5 cm
1 schijf goela djawa of bruine Rietsuiker
50 ml citroensap naar behoefte
4 eetlepels Ketjap Manis
Bereiding
1
Maak de sjalotten schoon en maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine.
2
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes op laag vuur maar laat ze niet bruin worden.
3
Snijd de stengelaanzet van de pepers, maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine en doe ze bij de sjalotjes in de pan.
4
Maak de knoflook, pers ze uit en doe in de pan.
5
Hak de trassi en goela djawa fijn en doe in de pan.
6
Knijp het sap uit de citroen boven de pan en voeg de ketjap manis toe.
7
Laat de sambal pruttelen tot ze droog is en doe over in uitgekookte glazen potjes. Let op, deksels ook uitkoken.
Sambal Badjak - 2 is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept