Sambal Badjak - 2

4
150 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de sjalotten schoon en maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes op laag vuur maar laat ze niet bruin worden.
  • 3 Snijd de stengelaanzet van de pepers, maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine en doe ze bij de sjalotjes in de pan.
  • 4 Maak de knoflook, pers ze uit en doe in de pan.
  • 5 Hak de trassi en goela djawa fijn en doe in de pan.
  • 6 Knijp het sap uit de citroen boven de pan en voeg de ketjap manis toe.
  • 7 Laat de sambal pruttelen tot ze droog is en doe over in uitgekookte glazen potjes. Let op, deksels ook uitkoken.

Sambal Badjak - 2 is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept