Sambal Brandal

4
150 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de sjalotten schoon en maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes op laag vuur maar laat ze niet bruin worden.
  • 3 Snijd de stengelaanzet van de rawits en rode pepers, maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine en doe ze bij de sjalotjes in de pan.
  • 4 Maak de knoflook, pers ze uit en doe in de pan.
  • 5 Maak de trassi en kemirinoten heel fijn in de vijzel en doe in de pan.
  • 6 Voeg de tamarinde toe.
  • 7 Laat de sambal pruttelen tot ze droog is en doe over in uitgekookte glazen potjes. Let op, deksels ook uitkoken.

Sambal Brandal is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tofulasagne met roergebakken groenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met kokossaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roodbaars met gegrilde salsa
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jumboburger
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept