Zoek
Sambal Brandal
4
150 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
6 stuks Sjalotten / Witte Uien
3 eetlepels Olie
15 stuks groene Rawit
15 stuks Rode Rawit
5 stuks Rode Pepers / Lombok
4 tenen Knoflook
1 stuke Trassi 1.5 x 1.5 cm
5 stuks kemirinoten
2 eetlepels tamarinde
Bereiding
1
Maak de sjalotten schoon en maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine.
2
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes op laag vuur maar laat ze niet bruin worden.
3
Snijd de stengelaanzet van de rawits en rode pepers, maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine en doe ze bij de sjalotjes in de pan.
4
Maak de knoflook, pers ze uit en doe in de pan.
5
Maak de trassi en kemirinoten heel fijn in de vijzel en doe in de pan.
6
Voeg de tamarinde toe.
7
Laat de sambal pruttelen tot ze droog is en doe over in uitgekookte glazen potjes. Let op, deksels ook uitkoken.
Sambal Brandal is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tofulasagne met roergebakken groenten
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met kokossaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roodbaars met gegrilde salsa
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jumboburger
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept