Zoek
Sambal Manis
4
150 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 suks Ui
3 eetlepels Olie
250 gram Rode Pepers
2 schijven Gula Djawa / Palm Suiker
10 eetlepels Ketjap Manis
Bereiding
1
Maak de ui schoon, snipper ze fijn en maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine.
2
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui op laag vuur maar laat ze niet bruin worden.
3
Snijd de stengelaanzet van derode pepers, maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine en doe ze bij de ui in de pan.
4
Maak de knoflook, pers ze uit en doe in de pan.
5
Hak de gula djawa heel fijn en doe in de pan met de ketjap manis, roer even door.
6
Laat de sambal pruttelen tot ze droog is en doe over in uitgekookte glazen potjes. Let op, deksels ook uitkoken.
Sambal Manis is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Nasi met garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Afrikaanse braaiworst
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Speklapjes met witlof uit de oven
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept