Zoek
Sambal Trassi
4
150 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 stuks Uien
3 eetlepels Olie
12 stuks Rode Pepers / Lombok
9 tenen Knoflook
3 theelepels (Riet) Suiker
1 theelepel Zout / naar behoefte
4 eetlepels Assemwater
1 stuks Trassi van ca 1.5 x 1.5 cm
Bereiding
1
Maak de uien schoon, snipper ze fijn en maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine.
2
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui op laag vuur maar laat ze niet bruin worden.
3
Snijd de stengelaanzet van de rode pepers, maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine en doe ze bij de ui in de pan.
4
Maak de knoflook, pers ze uit en doe in de pan.
5
Hak de trassi fijn en doe in de pan met suiker, zout en asemwater.
6
Laat de sambal pruttelen tot ze droog is en doe over in uitgekookte glazen potjes. Let op, deksels ook uitkoken.
Sambal Trassi is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tahu ketjap
45 min-
Bekijk recept
Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Pittige ananassalade met tamarinde
20 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Hete kipschotel
20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept