Sambal Djahe

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de gepelde sjalotten en knoflook met een vijzel of keukenmachine samen met de Spaanse pepers en verse gember wortel. Zorg dat dit mengsel goed fijngemalen is. Doe nu een flinke scheut olie in de koekenpan en voeg hier het mespuntje trassi met het pepermengsel aan toe. Laat dit goed garen op een laag vuur. Verkuimel de Goela Djawa en voeg dit aan het mengsel toe. Voeg al roerend nu ook het limoensap en zout toe. Laat dit zachtjes door pruttelen todat de olie bijna in de sambal djahe met verse gember is ingetrokken. U kunt de sambal djahe bewaren in een schoongemaakt potje.
  • 2 Als u deze sambal djahe niet te pittig wilt hebben snijdt u de Spaanse peper open en haalt het zaad eruit, spoel dit af onder de kraan.

Sambal Djahe is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frikadellenspies
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Oosterse mosselen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sate Van Hironimus
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoomde Koolrolletjes Met Tomatensaus
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept