Sambal Goreng

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalotten en de knoflook. Stamp deze goed fijn en snijd de Spaanse pepers in schuine reepjes. Maal nu ook de thaise gember fijn. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en fruit de gesneden en gemalen ingredi ënten nu in een koekenpan, voeg ook de trassi hieraan toe. Laat dit 3 minuten pruttelen en voeg hierna de salam bladeren, asem water en de jeruk purut bladeren aan toe. Laat dit nog ongeveer 2 minuten door bakken. De Sambal goreng gebakken is klaar als de olie bijna is ingetrokken. U kunt de sambal goreng bewaren in een schoongemaakt potje.
  • 2 Als u deze sambal goreng niet te pittig wilt hebben snijdt u de Spaanse peper open en haalt het zaad eruit, spoel dit af onder de kraan.

Sambal Goreng is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi XL
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi goreng van quinoa
20 min-
Bekijk recept

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept