Zoek
Sambal Badjak - 4
4
45 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
12 stuks Rode Pepers / Lomboks
4 stuks Grote Sjalotten
3 teentjes Knoflook
4 stuks kemirinootjes
1 theelepel tamarindepulp
3 eetlepels Olie
1 1/2 theelepel Zout
1 1/2 eetlepel Palm Suiker
3 cm Laos / Gember
3 st Salamblaadjes
3 stuks Citroenblaadjes
Bereiding
1
Schil de laos en kneus de wortel een beetje in de vijzel.
2
Maak de lomboks, knoflook, sjalotten en kemiri's fijn in een vijzel of keukenmachine. Fruit dit aan in 2/3 van de olie.
3
Als het lekker gaat ruiken kunnen de andere ingrediënten behalve het restand van de olie erbij.
4
Laat dit een kwartiertje sudderen
5
Als de sambal klaar is kun je de rest van de olie erdoor roeren.
6
Als je de sambal in een potje in wilt bewaren kun je boven op de sambal gieten. Het blijft dan wat langer goed.
7
Afhankelijk van de hoeveelheid zout en suiker die je hebt gebruikt kan de sambal wel een maand tot 3 maanden goed blijven in de koelkast.
Sambal Badjak - 4 is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept