Sambal Badjak - 4

4
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de laos en kneus de wortel een beetje in de vijzel.
  • 2 Maak de lomboks, knoflook, sjalotten en kemiri's fijn in een vijzel of keukenmachine. Fruit dit aan in 2/3 van de olie.
  • 3 Als het lekker gaat ruiken kunnen de andere ingrediënten behalve het restand van de olie erbij.
  • 4 Laat dit een kwartiertje sudderen
  • 5 Als de sambal klaar is kun je de rest van de olie erdoor roeren.
  • 6 Als je de sambal in een potje in wilt bewaren kun je boven op de sambal gieten. Het blijft dan wat langer goed.
  • 7 Afhankelijk van de hoeveelheid zout en suiker die je hebt gebruikt kan de sambal wel een maand tot 3 maanden goed blijven in de koelkast.

Sambal Badjak - 4 is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept