Sambal Manis - 2

4
50 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zaadjes uit de pepertjes halen, tussen de vingers heen en weer te wrijven en de zaadjes eruit kloppen. Vervolgens in grote stukken snijden. Knoflook pellen en de ui in grote stukken snijden. Alles in het keukenmachine en zo fijn mogelijk malen. Er mogen best nog wel wat zaadjes in zitten. Flinke scheut olijfolie in de pan en dan de pepermassa erin. Ketjap manis, suiker, zout en citroensap toevoegen en ongeveer 30 minuten laten pruttelen tot het een mooie kleur heeft en het meeste vocht is verdampt. Eventueel nog suiker, ketjap, zout en citroensap naar smaak toevoegen.

Sambal Manis - 2 is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept