Milde Sambal Badjak

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 Snipper de gepelde ui en knoflookteentjes. Halveer de pepertjes, verwijder desgewenst de zaadjed (die zijn het scherpst) en snijd de helften in smalle reepjes
  • 3
    Voorbereiding
    swijze
  • 4 Hak de noten en rooster ze in een droge koekepan goudbruin. Doe de noten, ui knoflook en lomboks in een vijzel en wrijf het geheel niet te fijn. Verhit de olie in een koekepan en roerbak het lombokmengsel ca. 2 min. Roer de goela djawa, tomatenpuree, ketjap en zout erdoor en laat de sambal zachtjes ca. 20 min. pruttelen. Voeg zo nodig 3 a 4 eetl. water toe. Bewaar de sambal in de pot, in de koelkast. Deze is ca. 2 weken houdbaar.

Milde Sambal Badjak is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hanna's kerriesaté
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept