Tomaten Chutney

4
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 Blancheer de tomaten, ontvel ze en pureer ze met 4 el water. Verhit de ghee boven een matige hittebron en bak de gember om er vervolgens de lomboks, kruidnagelen, laurier, kaneelstokje en het komijnzaad toe te voegen en een minuutje mee te bakken. Roer dit goed door elkaar. Voeg dan de tomaten en de asafoetida toe. Roer het met een houten lepel door, doe een deksel op de pan en laat de chutney ongeveer 25 minuten boven een lage hittebron doorkoken.
  • 3
    Voorbereiding
    swijze
  • 4 In het begin af en toe roeren, maar regelmatiger naarmate de chutney dikker wordt. Ga door tot bijna al het vocht verdampt is. Roer er de suiker door en draai de hittebron wat hoger. Roer nu sneller gedurende 5 minuten, tot de chutney ingedikt is tot een dikke saus. Verwijder de kruidnagelen, laurierblaadjes en het kaneelstokje. Roer het zout erdoorheen.

Tomaten Chutney is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taartjes met duo van pensen en mangochutney
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mangochutney
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept