1 Verwarm de Solo Bakken & Braden in een voldoende grote soeppot.
2 Snijd ondertussen de ajuin en voeg toe. Laat sudderen tot hij glazig is.
3 Snijd ondertussen de tomaten in kwarten (de grotere exemplaren in achten). Het steeltje kan blijven zitten, maar was de groente goed.
4 Snijd de chilipeper in 4-6 stukken. Verwijder de pitjes voor een minder pikante variant, voeg toe bij de glazig gestoofde ajuin.
5 Verkruimel de bouillonblokjes boven de groenten, blus af met het water.
6 Voeg de takken kruiden in zijn geheel toe aan de pan.
7 Breng aan de kook.
8 Eens het mengsel doorkookt (na ong. 2-3 minuten), draai het vuur zo laag dat het mengsel nog nét kookt.
9 Zet géén deksel op de pan (het mengsel moet sterk inkoken).1
0 Laat meerdere uren (6 uur of meer) zachtjes pruttelen zodat bijna alle vocht verdampt is.1
1 Draai het vuur uit.1
2 Zet een fijne zeef boven een opvangkom.1
3 Stort het mengsel (met schilletjes, steeltjes en al) in de zeef.1
4 Druk door de zeef met een houten lepel. Veel roeren en zachtjes aandrukken, geeft het beste resultaat. Schraap ook regelmatig over de onderkant van de zeef.1
5 Blijf roeren en drukken tot er enkel nog schillen, steeltjes, ... overblijven.1
6 Het opgevangen resultaat moet de dikte hebben die varieert tussen pap en dikke bouillon (afhankelijk van je voorkeur).