Tomatenconcentraat

4
380 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de Solo Bakken & Braden in een voldoende grote soeppot.
  • 2 Snijd ondertussen de ajuin en voeg toe. Laat sudderen tot hij glazig is.
  • 3 Snijd ondertussen de tomaten in kwarten (de grotere exemplaren in achten). Het steeltje kan blijven zitten, maar was de groente goed.
  • 4 Snijd de chilipeper in 4-6 stukken. Verwijder de pitjes voor een minder pikante variant, voeg toe bij de glazig gestoofde ajuin.
  • 5 Verkruimel de bouillonblokjes boven de groenten, blus af met het water.
  • 6 Voeg de takken kruiden in zijn geheel toe aan de pan.
  • 7 Breng aan de kook.
  • 8 Eens het mengsel doorkookt (na ong. 2-3 minuten), draai het vuur zo laag dat het mengsel nog nét kookt.
  • 9 Zet géén deksel op de pan (het mengsel moet sterk inkoken).1
  • 0 Laat meerdere uren (6 uur of meer) zachtjes pruttelen zodat bijna alle vocht verdampt is.1
  • 1 Draai het vuur uit.1
  • 2 Zet een fijne zeef boven een opvangkom.1
  • 3 Stort het mengsel (met schilletjes, steeltjes en al) in de zeef.1
  • 4 Druk door de zeef met een houten lepel. Veel roeren en zachtjes aandrukken, geeft het beste resultaat. Schraap ook regelmatig over de onderkant van de zeef.1
  • 5 Blijf roeren en drukken tot er enkel nog schillen, steeltjes, ... overblijven.1
  • 6 Het opgevangen resultaat moet de dikte hebben die varieert tussen pap en dikke bouillon (afhankelijk van je voorkeur).

Tomatenconcentraat is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minestrone met ricottapesto
Bekijk recept
Tortilla's met chorizo, bonen en sla
20 min
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minestrone met ricottapesto
Bekijk recept
Tortilla's met chorizo, bonen en sla
20 min
Bekijk recept