Zoek
Kerstomelet met mosterdboter
4
75 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
75 g Solo op kamertemperatuur
zout
1.5 eetlepel mosterd
1.5 eetlepel honing
2 eetlepels dille (fijngehakt)
0.5 dl light room
1 eetlepel Solo
2 tomaten
300 g zalmfilet (in dunne plakjes gesneden)
4 eieren
0.5 dl Bertolli extra Vergine
0.5 eetlepel rode wijnazijn
zout
peper
Bereiding
1
Meng de Solo met de mosterd, honing en 1/2 eetlepel dille.
2
Kruid met zout en rol in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
3
Snij de tomaten in stukken en doe ze in een keukenmachine.
4
Pureer de tomaten en voeg, terwijl de machine draait, de olie, azijn, zout en peper toe. Giet de vinaigrette door een fijne zeef.
5
Klop de eieren los met de light room en de resterende dille.
6
Bak twee omeletten met de Solo .
7
Bedek de omeletten met plakjes zalm, laat ze afkoelen en rol ze op in aluminium-folie.
8
Snij de omeletrollen in plakken van 4 à 6 cm.
9
Schik de rolletjes in een ovenschaal en leg een schijfje Solomosterd op elk rolletje. 1
0
Zet de schaal enkele minuten onder een hete grill. 1
1
Dien de rolletjes op met de vinaigrette en verse, gestoofde spinazie.
Kerstomelet met mosterdboter is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Geurige mosselpakketjes
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Tong met mosterd en wortelsalade
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stokbroodje met brie
10 min
Bekijk recept
Mini-hamsandwiches met mosterdboter
10 min
Lunchgerecht
Bekijk recept