Bourgondische ham

6
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ham en leg dit op de bodem van 1 ovenvaste schaal.
  • 2 Fruit de sjalotten in de hete boter. Voeg de witte wijn en azijn toe en laat dit inkoken tot er 4 eetlepels vloeistof over is.
  • 3 Roer de room, zout, peper en nootmuskaat erdoor en laat de saus op laag vuur binden. Klop de eierdooiers los en roer dit door de saus. Schenk de dikke saus door 1 zeef op de ham.
  • 4 Zet de schaal 20 minuten in 1 warme oven, zonder dat de inhoud kookt. Zet de oven vervolgens enkele minuten op 280°C, zodat er 1 mooi korstje op komt.
  • 5 Dien op in de ovenschotel.

Bourgondische ham is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Gebakken visfilet met krokante kropsla
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bourgondische roerbakschotel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken
35 min
Bekijk recept
Pompoensoep met tijm en wijngaardslakken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept