Eieren in een jasje

4
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een pan water aan de kook en kook hierin 8 eieren 10 minuten. Laat ze dan schrikken onder de koude kraan en pel ze. Roer in een kopje het over gebleven ei los. Doe de melk met de boter en een snufje zout in een pan en breng dit aan de kook. Zeef de bloem boven de pan met het melk – botermengsel en schep de bloem er goed door. Blijf roeren tot dat het deeg als een bal aan de lepel blijft hangen. Haal dan de pan van de hittebron en roer er de kaas, het losgeklopte ei en de nootmuskaat door. Laat het mengsel iets afkoelen. Maak de handen nat onder de koude kraan en bekleed de eieren met het kaasdeeg. Verhit de pan met het frituurvet en frituur hierin de eieren in ongeveer 5 minuten goudbruin. Lekker met aardappelpuree en spinazie.

Eieren in een jasje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenborst met peren, balsamicoazijn en groene peper
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Kip in krokant jasje
30 min + 25 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien in een jasje van brickdeeg
20 min
Bekijk recept

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept