1 Schil de asperges en blancheer ze in 10 tot 13 min. in kokend gezouten water.
2 Giet de asperges af en laat ze afkoelen op een vaatdoek. Je kan de asperges ook stomen als je over een stoomoven beschikt. Snijd de asprges in blokjes van 1cm. Roer de eieren, de verse kaas en de room los met een garde en kruid met peper en zout.
3 Snijd de gerookte ham in kleine blokjes en voeg die samen met de asperges bij het eiermengsel.
4 Snipper de bieslook fijn en voeg dit bij het eier-aspergemengsel. Prik het kruimeldeeg in met een vork en beleg een bakvorm met het kruimeldeeg en vul op met het eier-aspergemengsel, vouw de randen van het deeg lichtjes naar binnen toe. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de quiche in ongeveer 20 tot 25 min.
5 Je kan deze quiche warm of koud of lauw serveren.
6 Serveer met een frisse salade.
7 Voor een krokantere bodem, kan je de bodem eerst even voorbakken op 200°C. Prik het deeg in met een vork, bestrijk het lichtjes met losgeklopt eigeel en bak blind gedurende 5 à 10 minuten. Ga vervolgens verder met het recept.