Spiegelei met gebakken aardappelen en worst

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  • 2 Pel de sjalotjes en snij ze overlangs in vier.
  • 3 Spoel de paprika's, snij in vier en verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij verder in blokjes.
  • 4 Verhit in een grote pan 3 el olijfolie en bak de aardappelblokjes al roerend op een matig vuur.
  • 5 Voeg na enkele minuten de paprikablokjes en de sjalotten toe.
  • 6 Bak verder tot de aardappelen bijna gaar zijn.
  • 7 Snij de worsten in stukjes van 2 cm en bak deze 5 minuten mee.
  • 8 Kruid met pezo en bestrooi met de peterselie.
  • 9 Bak in een andere pan de 4 spiegeleieren in een scheut olijfolie, kruiden met pezo.1
  • 0 Verdeel de aardappelen/worsten over vier warme borden, leg daar bovenop een spiegelei.1
  • 1 Tip: U kunt de paprika's ook eerst schillen met een dunschiller, want de schil is voor sommigen moeilijk verteerbaar.

Spiegelei met gebakken aardappelen en worst is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spiegelei met parmaham
Lunchgerecht
Bekijk recept
Tartaartje met witte bonen in tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle bami
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spiegelei met groene aspergepunten
Lunchgerecht
Bekijk recept