Eitje 'en cocotte' met truffel

1
10 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breek voorzichtig het eitje in een klein ovenbestendig potje en let erop de eierdooier heel te laten. Voeg de room, het zout en de peper toe en roer voorzichtig door elkaar. Doe er een toefje truffelboter op (hoeft niet maar draagt bij tot de smaak) en schik er vervolgens een beetje truffelschijfjes op.Steek in een op 200 graden voorverwarme oven gedurende 5 minuutjes. Laat 5 minuutjes afkoelen (en dus ook langzaam doorgaren) en dien vervolgens op met een klein koffielepeltje. Het idee is dat het eiwit gestolten en de dooier lekker lopend moet zijn als je je lepel erin steekt, zodat de truffelstukjes en de boter zich kunnen mengen met de heerlijke volle smaak van eigeel.
  • 2 www.authentictaste.be

Eitje 'en cocotte' met truffel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Truffelgnocchi met haricots verts, ei en fricandeau
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met truffel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini-croques met truffel en mozzarella
Snack
Bekijk recept

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Ratatouille met een eitje in de oven
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofslaatje met een zacht eitje en grijze garnalen
20 min
Bekijk recept