1 Kook de aardappelen gaar. Snij de prei in fijne ringen en stoof gaar in wat solo vloeibaar, voeg de azijn toe en kruid met peper, zout. Kook de eieren hard en pel ze.
2 Maak een bechamelsaus met de solo vloeibaar , de bloem en de melk, kruid met het bouillonblokje en nootmuskaat. Voeg de mosterd aan de bechamelsaus toe.
3 Samenstelling van de ovenschotel:
4 leg een laagje saus op de bodem van de schotel, leg er de gekookte aardappelen in schijfjes gesneden erop en kruid naar smaak met peper en zout, schik er de prei over en dan de eitjes in fijne schijfjes gesneden. Tussen in kan je eventueel nog wat saus erover doen. Eindig met een laag saus. Plaats nog een 15-tal min in de oven op 180°C om alles nog eens goed door te warmen en serveer zeer warm op. nog lekkerder indien de dag ervoor klaargemaakt, dan wel een 30-tal min in de oven.