1 Spoel de tomaten, dep droog en snij ze in vieren, verwijder de zaadjes en snij vervolgens in stukken.
2 Spoel de paprika's, dep droog en snij in vieren, verwijder zaden en zaadlijsten en snij vervolgens in de lengte in reepjes.
3 Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
4 Verhit 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel solo in een braadpan en fruit hierin de uisnippers glazig, voeg er dan de paprikareepjes bij en bak deze 8 minuten onder deksel, roer regelmatig om.
5 Voeg de tomaten en de knoflook bij de paprika's en breng op smaak met pezo en de cayennepeper.
6 Laat 15 à 20 minuten onder deksel op een heel laag vuur sudderen.
7 Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met pezo.
8 Zet het vuur hoger en roer de eieren door het mengsel, blijf roeren tot de eieren stollen.
9 Verdeel het roerei over 4 warme borden en bestrooi met gehakte peterselie en dien op met vers stokbrood.