Normandische pannenkoeken

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breek de eieren in een kom en voeg er de olie, vanillesuiker en bloem aan toe, mix tot een glad deeg, zorg dat er geen klonters inzitten, anders even passeren door een zeef.
  • 2 Spoel de appelen, dep droog, verwijder het klokhuis met een appelboor.
  • 3 Snij de appelen in schijfjes van 0,5 cm dik.
  • 4 Smelt 1 el solo in een grote pan en bak 3 schijfjes appelen goudbruin.
  • 5 Giet 1/4 van het deeg over de appelschijfjes, til de appelschijfjes lichtjes op zodat er ook beslag onder de appel komt, laat de pannenkoek op een zacht vuur garen en bruinen.
  • 6 Draai de pannenkoek om, door middel van een deksel of bord.
  • 7 Bestrooi de pannenkoek lichtjes met fijne suiker en enkele vlokjes solo, laat de boter smelten en de suiker karamelliseren.
  • 8 Draai de pannenkoek opnieuw om en bestrooi ook deze zijde met een weinig suiker.
  • 9 Herhaal dit tot je vier pannenkoeken hebt.1
  • 0 Leg de pannenkoeken op 4 grote warme borden.1
  • 1 Verwarm naar eigen smaak calvados in een steelpannetje, neem van het vuur steek er de vlam in, giet de nog brandende calvados over de pannenkoeken.

Normandische pannenkoeken is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smurfenpannenkoekjes met blauwe bessen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Pannenkoekrolletjes uit de oven
Bekijk recept

Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept
Normandische appeltaart
2 uur-
Bekijk recept
Hammetje op Normandische wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept