Gepocheerde eieren met prei (recept uit

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak het wit van prei schoon en snij vervolgens in de lengte in fijne slierten.
  • 2 Verhit 1 el solo in een kookpot en stoof er de prei in aan.
  • 3 Doe er de room en de dillezaadjes bij, kruid af met pezo en laat onafgedekt 5 minuten zachtjes stoven, breng dan op smaak met citroensap.
  • 4 Breng ondertussen in een kookpot ruim water aan de kook met een mespunt zout en een scheutje azijn.
  • 5 Schep nu de prei uit de saus en maak op 4 zeer warme borden een nestje van de gestoofde prei.
  • 6 Hou de roomsaus warm op een zacht vuur en werk af met de mosterd.
  • 7 Breek nu telkens 1 ei in een kopje, roer met een lepel in het kokende water tot je een soort draaikolk bekomt, laat er het ei voorzichtig inglijden.
  • 8 Schep het ei met een schuimspaan uit het water, laat even uitlekken en leg het op het preinestje.
  • 9 Maak zo de vier borden klaar, lepel de saus rondom de preinestjes.1
  • 0 Dien op met aardappelpuree of bruin boerenbrood.1
  • 1 TIP: de eieren niet te lang in het kokende water laten, juist voldoende tot het eiwit is gestold, de dooier moet nog lopende zijn.

Gepocheerde eieren met prei (recept uit is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde sinaasappels uit Argentinië & gezoete stervruchten uit Brazilië
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zalm uit een pakje uit de oven
0 min
Bekijk recept
Duifje uit Anjou gebraden met specerijen uit de Ma
0 min
Bekijk recept
Jambalaya (pikante Rijst Uit Louisiana)
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept