Zoek
Kleine vogelnestjes
4
40 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
12 kwarteleitjes
350 gr gemengd gehakt
1 ei
2 el melk
100 gr panko (Japans chapelure) of chapelure
bloem
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Kook de kwarteleitjes 3 minuten, haal uit de kookpot en laat schrikken onder koud water.
2
Pel de eitjes, kruid het gehakt met een weinig pezo.
3
Maak de handen vochtig en verpak ieder eitje in een gehaktballetje.
4
Kruid de bloem met pezo, klop het ei los met de melk.
5
Wentel de vleesballetjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door de panko.
6
Laat de vleesballetjes enkel uren rusten in de koelkast.
7
Verwarm het frituurvet tot 160° en bak de balletjes per 6 mooi bruin en krokant, laat uitlekken op keukenpapier.
8
Dien op met ketchup of mosterd.
Kleine vogelnestjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Vogelnestjes
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Vogelnestjes
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse Aardappel Omelet
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vogelnestjes
30-60 min -
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min
Nagerecht
Bekijk recept