2 Bak de spekblokjes krokant in een antikleefpan zonder vetstof.
3 Scheid het eiwit van de eidooiers.
4 Klop de eiwitten tot schuim ( je moet de kom met eiwit ondersteboven kunnen houden zonder dat het eiwit eruit valt).
5 Roer de eidooiers los en spatel er voorzichtig het eiwit onder.
6 Meng iets meer dan de helft van het spek en de pijpajuin onder het eimengsel.
7 Verhit 1 à 2 el solo in een grote pan, giet het mengsel in de pan en bak tot een mooie koek.
8 Snij de omelet in 4, leg op warme borden en werk af met gesnipperd bieslook en de rest van de warme spekblokjes en pijpajuin.
9 Dien op met bruin boerenbrood.1
0 TIP: Bak de omelet en leg na enkele minuten een deksel op de pan, draai de pan om en schuif de omelet terug in de pan. Haal de eieren op het laatste moment uit de koelkast, dan stolt het eiwit beter.