2 Snijd de tomaten in dunne plakjes en verdeel de helft over de bodem van de glaasjes.
3 Snijd de mozzarella in kleine blokjes en de blaadjes basilicum in stukjes, doe van beide de helft op de tomaten.
4 Schep een eetlepel crème fraîche per glaasje en strooi beetje peper en zout erop.
5 Breek boven ieder glaasje één ei.
6 Leg hierop voorzichtig de rest van de tomaat, mozzarella en basilicum en strooi als laatste nog wat peper en zout erop. Plaats de glaasjes in het midden van de oven laat in zo’n 15 minuten het ei stollen.
7 Afhankelijk van de dikte van het glas of potje kan dit ook wat langer of korter duren.
8 Hou ze dus even in de gaten de laatste minuten.
9 Serveer het gerechtje direct, lekker met geroosterd brood erbij. 1
0 Apart en lekker lunch gerechtje.1
1 Serveer met geroosterd brood.
Caprese eitje uit de oven heerlijk als lunch is een recept van Solo Open Kitchen