Zoek
Sambal Goreng Telor (hete Eieren)
4
25 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 eieren hardgekookt en in de lengte gehalveerd
2 Uien gesneden
2 teentjes geperste knoflook
1 theelepel trassie
4 eetlepels Olie
1 eetlepel sambal oelek
2 blaadjes salam
2 plakken laoswortel
1 blikje tomatenpuree
2 theelepels suiker
Zout
stukje santen
1 eetlepel zoete ketjap
Bereiding
1
Goreng de uien mat de trassie, knoflook in de olie tot deze goed zacht zijn: niet bruin laten worden.
2
Tomatenpuree, salem, laoswortel, sambal, suiker, peper, zout en ketjap toevoegen en het geheel goed doorroeren.
3
Zoveel water toevoegen tot een dunne saus ontstaat. het geheel 10 minuten zacht door laten sudderen.
4
Pan van het vuur en de santen toevoegen.
5
Leg de eieren in een schaaltje met de dooier naar boven en giet de saus erover.
6
Laat de saus goed intrekken en verwijder voot het serveren de laos en salem.
Sambal Goreng Telor (hete Eieren) is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept