1 Boen de aardappelen schoon onder stromend water. Kook de aardappelen met schil in een pan met weinig water en zout in ca. 10 minuten half gaar. Giet ze af en trek met een puntig mesje de schil er af. Laat de aardappelen afkoelen en rasp ze dan op een grove rasp (in de keukenmachine). Snij de bosuitjes in ringetjes.
2 Verhit 40 g boter in een koekenpan met een anti-aanbak laag. Bak de plakjes bacon knapperig bruin. Leg de bacon op een bordje.
3 Schep de geraspte aardappel en de uiringetjes door het bakvet en bak ze al omscheppend ca. 1 minuut. Druk het geheel aan tot een platte koek en bak de onderkant in ca. 4 minuten goudbruin.
4 Keer de aardappelkoek op een plat deksel. Verhit de rest van de margarine in de keukenpan met de ongebakken kant erin glijden.
5 Bak de onderkant in nog ca. 4 minuten goudbruin. Laat de rösti op een warme schaal glijden.
6 Bak in het bakvet vier spiegeleieren tot het wit gestold is. Snijd de rösti in vier punten en leg ze op vier warme borden. Leg de spiegeleieren erop en daarop de plakjes bacon. Strooi er zout en peper en de peterselie over.
7 Lekker met gemengde salade.
Uitsmijter van rösti met bacon en spiegelei is een recept van Solo Open Kitchen