1 Boterham, boter, plakje ham en gebakken eitje erop. De bekende uitsmijter. Langzamerhand zo gewoontjes. Maar ....Lekkere eitjes maken bij de lunch in een muffinvorm, dat is andere "koek". Komt die muffinvorm ook weer eens uit de kast en nu voor een eenvoudig maar lekker lunchhapje, dat ook nog eens zo klaar is en er leuk uitziet.
2 Vet de vormpjes, die je gaat gebruiken licht in met olie of boter.
3 Roer de eieren los met de room, sjalot, bos ui, peper ,zout en eventuele kruiden, die je lekker vindt. Ik gebruikte pittige paprikapoeder.
4 Drapeer de ham in de vormpjes en giet er het eimengsel op.
5 Of breek er een eitje in, zodat de dooier heel blijft en strooi dan wat bos ui en gesnipperde sjalot met wat kruiden erop en leg er het gehalveerde tomaatje op..
6 10-15 minuutjes in de voorverwarmde oven van 200 graden. Mmmmm
7 TIP : Gebruik ontbijtspek of serrano ham i.p.v gekookte ham.