Frittata met rucola en pruimtomaatjes

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Een frittata is een gerecht uit Italië. Het gerecht is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het wordt namelijk gemaakt van alle groenten en pasta's die over zijn van de dag ervoor.
  • 2 Dit is een eenvoudig vegetarisch gerecht en snel klaar.
  • 3 Eenmaal in de oven hoef je er niet meer naar om te kijken.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de quiche vorm. Doe de rucola en tomaatjes in de schaal en schep het een beetje door elkaar. Klop de eieren, paprikapoeder, zout en peper los in een kom. Voeg de helft van de Boursin Cuisine toe en roer door elkaar.
  • 5 Schenk het eimengsel in de vorm. Druk de rucola blaadjes onder het eimengsel. Verdeel met een lepel de resterende Boursin Cuisine over de quiche vorm.
  • 6 Plaats de vorm in het midden van de oven en rooster in ca. 25 min goudbruin en gaar.
  • 7 Je kunt de frittata zowel koud als warm serveren. Heerlijk om de dag erna nog koud als lunch te eten.
  • 8 Bron Boursin

Frittata met rucola en pruimtomaatjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chateaubriand op de grill met groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fattouche salade
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade met groene asperges en serranoham
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm met pit
0 min
Bekijk recept

Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfrittata met wintergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettefrittata
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatenfrittata uit de oven met salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept