1 Maak eerst de boerenomelet. Was en snijd de tomaat in schijfjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in schijfjes.
2 Breek de eitjes in een kom en klop ze los met wat peper en zout.
3 Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan en bak de champignon- en tomatenschijfjes kort.
4 Giet de losgeklopte eitjes erbij en draai het vuur laag. Bestrooi met 2 eetlepels geraspte emmental en laat een vijftal minuutjes zachtjes bakken, tot de kaas gesmolten is en het oppervlak gestold is. Garneer met wat gehakte peterselie en houd warm.
5 Snijd 4 stukken van het ciabattabrood en snijd ze middendoor. Bestrijk elk stuk met Planta en leg hierop een kwart van de boerenomelet.
6 Verdeel de volkoren cornflakes over 4 ontbijtschaaltjes en doe op elk schaaltje een theelepel honing en 125 ml koude halfvolle melk.
7 Serveer dit ontbijt met een groot glas fris, maar niet ijskoud, bronwater.