clafoutis met ratatouille

4
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 verwarm de oven voor op 180°C
  • 2 Klop de eieren los in een kom en voeg al kloppend en met kleine beetjes tegelijk de bloem toe en dan de room. ROer stevig door tot een vloeibaar en homogeen mengsel ontstaat. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Meng goed dooreen en voeg peper en zout toe
  • 3 Spoel de groenten af. Snij de aubergine in blokjes, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in dobbelsteentjes. Snij de courgette in plakjes en de tomaten in vieren
  • 4 fruit de tomaten, tijm en het gepelde en in stukjes gehakte knoflookteentje 5 minuten in de pan met wat olijfolie. Voeg de andere groenten toe en laat 25 minuten bakken met het deksel op de pan. roer af en toe. giet af
  • 5 vet een vorm ruim in met boter. Roer de ratatouille door het mengsel en schep alles in de vorm. Dien op met wit vlees

clafoutis met ratatouille is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ratatouilletaart met aardpeer
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagne met ratatouille
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme rijstsalade met spekreepjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min Nagerecht
Bekijk recept