1 Snipper de tuinkers fijn. Snij de sneetjes bacon in reepjes. Pel het teentje knoflook en snij in Snipper de bieslook fijn (u hebt 1 eetl. nodig).
2 Verwarm de oven voor op 200 C°
3 Doe de tuinkers, het bieslook, het knoflook, de petit-suissekaasjes, de lichte room en de eieren in een mengkom en mix tot een homogene massa. Kruid met peper en zout (opgepast de bacon is al gezouten)
4 Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (26cm diameter) en prik er enkele keren in met een vork. Verdeel er de baconreepjes over.
5 Giet er de tuinkersmengeling over en bestrooi met de geraspte gruyère
6 Bak 40 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 172 C° als de quiche te bruin wordt en bedek met aluminiumfolie.
7 Serveer warm of koud met een salade met kerstomaten en kwarteleitjes.