Quiche met bacon en tuinkers

4
65 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de tuinkers fijn. Snij de sneetjes bacon in reepjes. Pel het teentje knoflook en snij in Snipper de bieslook fijn (u hebt 1 eetl. nodig).
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 C°
  • 3 Doe de tuinkers, het bieslook, het knoflook, de petit-suissekaasjes, de lichte room en de eieren in een mengkom en mix tot een homogene massa. Kruid met peper en zout (opgepast de bacon is al gezouten)
  • 4 Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (26cm diameter) en prik er enkele keren in met een vork. Verdeel er de baconreepjes over.
  • 5 Giet er de tuinkersmengeling over en bestrooi met de geraspte gruyère
  • 6 Bak 40 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 172 C° als de quiche te bruin wordt en bedek met aluminiumfolie.
  • 7 Serveer warm of koud met een salade met kerstomaten en kwarteleitjes.

Quiche met bacon en tuinkers is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmtorentje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept