Tiramisu

6
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Splits de eieren.
  • 2 Klop het eiwit op tot het stevige pieker vormt.
  • 3 Klop het eigeel met de suiker op tot het stevig en lichtgeel is. Voeg de mascarpone toe en klop verder op. Hoe langer je klopt, hoe luchtiger de tiramisu wordt. Meng het eiwit onder de mascarpone mengeling.
  • 4 Maak de koffie, hoe sterker, hoe beter en voeg de amaretto eraan toe. Schenk eventueel voor jezelf ook een borreltje amaretto uit, het kan nooit kwaad om even 'voor te proeven' ;-).
  • 5 Doop de boudairs heel kort aan beide kanten in de koffie en leg ze naast elkaar in een grote schaal met opstaande randen; of maak individuele porties in kommetjes of glazen. Zorg ervoor dat de bodem zoveel mogelijk bedekt is.
  • 6 Giet de mascarpone over de koekjes en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 7 Bestrooi vlak voor het serveren met gezeefd cacaopoeder.

Tiramisu is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept