Zoek
Creoolse coupe
4
145 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 blaadjes gelatine
2 dl whisky
slagroom
kaneelpoeder (facultatief)
kaneelstok (voor decoratie)
5 dl verse room
1.5 dl koffie (sterke)
1 blik zoete gecondenseerde melk
100 g chocolade (zwarte)
Bereiding
1
Week de gelatine in een bodempje water en rasp de chocolade.
2
Smelt de uitgeknepen gelatine in de hete koffie en voeg er de melk aan toe.
3
Klop de room stevig op en spatel ze erdoor.
4
Meng er de geraspte chocolade bij en zet 1 uur in de diepvriezer weg.
5
Roer de bereiding om en laat nog 1 uur opstijven in de diepvriezer.
6
Giet in de glazen een bodempje whisky, breng op smaak met het kaneelpoeder.
7
Schik er het ijs op en versier met de kaneelstok en de slagroom.
Creoolse coupe is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Slagroomijs met vijgensaus
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Frambozen met pistache
Bekijk recept
Aspergecocktail
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Creoolse vlees- en visfricassee
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Creoolse frogmore pie
2 uur-
Bekijk recept
Creoolse Biefstuk
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Een Creoolse Groentenchili
30-60 min -
Bekijk recept