Zoek
Kaaskroketten met Comté en boerenspek
4
105 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 l melk
125 g Solo
125 g bloem
400 g geraspte Comté
1 dl verse room
zout en peper
nootmuskaat
75 g boerenspek
bloem
het wit van een ei
paneermeel
Solo frituur olie
Bereiding
1
Verwarm de melk en giet ze bij de Solo en de bloem.
2
Roer het mengsel grondig en laat het 10 minuten koken.
3
Voeg de Comté en de verse room toe.
4
Breng het mengsel op smaak en laat het in geen geval opnieuw koken.
5
Voeg het in heel kleine stukjes gesneden spek toe.
6
Giet het mengsel op een licht geoliede plaat en laat het in de koelkast afkoelen.
7
Snij stukken van ongeveer 7 cm x 7 cm uit de gestolde massa.
8
Bewerk deze stukken met de handen: wentel ze eerst in bloem, dan in eiwit en ten slotte in het paneermeel.
9
Zo verkrijg je afgewerkte kroketten. 1
0
Schud bij elke bewerking het teveel aan bloem, eiwit en paneermeel voorzichtig van de kroketten. 1
1
Verwarm de friteuse voor op 180 °C. 1
2
Dompel de kroketten gedurende 3 minuten in de hete olie, totdat ze mooi kleuren.
Kaaskroketten met Comté en boerenspek is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Parmezaankroketten
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kaaskroketjes
60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Kaaskroketten Of Bitterballen
30-60 min -
Bekijk recept
Garnalen-kaaskroketten
0 min
Bekijk recept