Beignets met ricotta

6
30 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng in een keukenrobot de ricotta, het ei en de bloem tot een licht beslag.
  • 2 Voeg er de Parmezaanse kaas en peterselie aan toe, breng op smaak met pezo.
  • 3 Laat opstijven in de koelkast.
  • 4 Verwarm in een pot met dikke bodem de olie tot 160°.
  • 5 Bak de basilicumblaadjes, ongeveer 20 seconden tot ze helgroen zijn, opgelet voor spatjes, dep droog op keukenpapier en bestrooi met zout.
  • 6 Maak met 2 lepels ovalen balletjes (quenelles) van het beslag en leg ze met 4 tegelijk in de hete olie.
  • 7 Frituur ze ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin gebakken zijn.
  • 8 Dep droog op keukenpapier en bestrooi met zout.
  • 9 Leg de beignets in een mooie schaal en versier met de basilicumblaadjes, die een verrukkelijk aroma vrijgeven en de smaak versterken, en enkele prikkers.

Beignets met ricotta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ananasbeignets
30 min Gebak
Bekijk recept
Broccolibeignets met zoete chilisaus
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelbeignets
Nagerecht
Bekijk recept
Kruidige appelbeignets met geitenkaas
50 min Nagerecht
Bekijk recept