Beursje geitenkaas met pijnboompitten

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de honing lichtjes karameliseren in een pannetje en lus met het citroensap. Rits de takjes citroentijm en voeg de blaadjes bij de honing.
  • 2 Snijd de korst van de geitenkaas en prak de geitenkaas fijn, meng de geroosterde pijnboompitten en 1el van de honing-citroentijm erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Schik de 4 brikvellen open en snijd ze bij tot 4 vierkanten. Bestrijk het brikdeeg met de gesmolten boter en verdeel de geitenkaas erover. Vouw de brikvellen dicht en vorm een rechthoek. Bestrijk ze nogmaals met gesmloten boter en schik op een bakplaat.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C en bak de beursjes in ongeveer 5 à 8 minuten of tot wanneer ze goudbruin zijn.
  • 5 Meng de rucola met de overige pijnboompitjes.
  • 6 Snijd de beursjes doormidden en schik ze op de borden met de rucolasalade. Druppel de rest van de honing-citroentijmsaus errond.

Beursje geitenkaas met pijnboompitten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Beursjes van zeelekkers
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokante beursjes met appel, peer en rozijnen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokante beursjes met pensen, appels en noten
Voorgerecht
Bekijk recept
Beursjes met chocolade en sinaasappel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept