1 Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de venkel en snij hem in fijne plakjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Klop de eieren los met de room en meng er de parmezaan door.
2 Blancheer de venkel 3 minuten. Laat schrikken onder koud stromend water en dep droog. Fruit de venkel en de plakjes appel in een nootje boter. Zet opzij en laat afkoelen.
3 Bekleed een taartvorm van 24 cm doosnede met bakpapier. Leg het bladerdeeg in de vorm. Vouw het overhangend deeg tot een randje. Prik met een vork gaatjes in het deeg en dek af met bakpapier en batknikkers. Zet 7 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakknikkers.
4 Vul de deegbodem met appelplakjes en venkel. Kruid naar smaak met zout en peper. Giet het roommengsel erin. Zet 30 minuten in het midden van de op 200°C voorverwarmde oven. Verdeel in porties en serveer warm op verwarmde borden.
Appelquiche met venkel en parmezaan is een recept van Solo Open Kitchen