Tiramisù (classico)

8
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Eieren scheiden. (NB: er mag helemaal geen eigeel in het eiwit zitten!)
  • 2 Snufje zout aan eiwitten toevoegen en met mixer stijf kloppen. Check: als je de kom op zijn kop houdt, mag het eiwit er niet uit vallen.
  • 3 Eigeel met mascarpone goed mengen tot een egale substantie.
  • 4 Basterdsuiker er goed doorheen mengen.
  • 5 Stijfgeklopte eiwitten luchtig door eigeelmengsel spatelen.
  • 6 Koffie in plat soepbord schenken en scheutje amaretto (hoeveelheid naar smaak) toevoegen.
  • 7 Lange vingers ca. 1 seconde erin dopen en de bodem van een platte schaal ermee bedekken.
  • 8 Helft van het mascarpone-eiermengsel erover schenken en gelijkmatig verdelen.
  • 9 Stap 6 en 7 herhalen.1
  • 0 Cacaopoeder erover strooien en een nacht in de koelkast laten opstijven.

Tiramisù (classico) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Broccoli met garnalen & amandelpesto (advertorial)
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruschette met dadel en mozzarella
20 min Snack
Bekijk recept
Catalaanse braadworst met courgetterijst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tiramisù Originale
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Zuchotto Tiramisu Met Straciatellaroom
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Zuchotto Tiramisu Met Straciatellaroom
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Tiramis?
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept