Zoek
Krokantje van schapenkaas met boontjes
4
60 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
160 gram x1 fijne groene boontjes
320 gram x1 zachte schapenkaas
8 x1 gerookt spek
4 x1 blaadjes filodeeg
1 x1 jonagoldappel
1 x1 pijnboompitten
2 x1 frambozenazijn
6 eetlepel x1 olijfolie van goede kwaliteit
1 x1 peper en zout volgens smaak
1 x1 witloof
1 x1 takje rode basilicum
1 x1 klein takje platte peterselie
Bereiding
1
Blancheer de boontjes een 7-tal minuten en laat ze afkoelen. Draai de schapenkaas in
2
spek en omwikkel deze met filodeeg. Bak de schapenkaasjes ongeveer 12 minuten
3
in de voorverwarmde oven op 180°C. Versnipper de appel. maak een slaatje met de
4
boontjes, pijnboompitten en de jonagoldsnippers. breng op smaak met de vinaigrette van brambozenazijn, olijfolie en kruid met peper en zout.
5
Steek als extra versiering twee blaadjes van het witloof in het beurje, en eventueel fijne
6
plakjes appel, een klein takje platte peterselie en een heel klein takje rode basilicum.
7
dien snel op en let op de verkleuring. Laat je eigen inspiratie eens werken om het
8
bord te dresseren.
Krokantje van schapenkaas met boontjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Runderbraadworst met champignons
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maisstamppot met paprika en boontjes
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puree, tuinbonen en karbonade
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokantje van groenten met wasabi
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Krokantje van asperges en scampis
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Chocoladekrokantjes met eendenlever
Snack
Bekijk recept
Gebakken sint-jakobsnoot met crème van aardpeer, truffelsap en waterkersolie
Voorgerecht
Bekijk recept