Pesto Genovese

4
10 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Daardoor verrijkt de smaak van de pijnboompitten. Laat helemaal afkoelen op een bord, anders wordt de pesto te olieachtig.
  • 2 Rasp de kaas. Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Door de 'hardere' ingrediënten eerst te malen, krijgt u een egale pesto. Zachte ingrediënten zoals basilicum kunt u het best kort malen, anders blijft er weinig van over.
  • 3 Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Doe de pesto, als u die niet direct gaat gebruiken, in een schoon (weck)potje en schenk er een dun laagje olie op. Kleur en smaak blijven dan zo goed mogelijk behouden. Afgesloten is de pesto, met een laagje olie erop, 2 maanden houdbaar. Na opening van het potje is de pesto 1 week houdbaar.

Pesto Genovese is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesspies met pesto-bonensalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentespiesjes met yoghurtdip
10 min
Bekijk recept

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept