Soesjes gevuld met geitenkaas en balsamicosiroop

8
40 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 2 Bereid de balsamicosiroop. Doe hiervoor de balsamicoazijn samen met de kristalsuiker in een steelpannetje. Breng al roerend aan de kook, zodat alle suiker oplost. Laat een 20-tal minuten op een zacht vuurtje inkoken tot een dikke stroop.
  • 3 Maak het soezenbeslag. Breng in een kookpot 250 ml water aan de kook en smelt er de Solo in. Voeg er vervolgens de bloem aan toe en roer met de klopper tot een stevige, gladde massa. Draai het vuur lager en roer met een spatel tot het beslag een bol vormt en loskomt van de bodem. Haal de kookpot van het vuur.
  • 4 Roer de eieren een voor een onder het beslag.
  • 5 Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het beslag in een spuitzak met brede spuitmond en spuit bolletjes met een diameter van ongeveer 3 centimeter op het bakpapier (laat even veel ruimte tussen elk soesje, het deeg zet namelijk uit tijdens het bakken). Bak de soesjes in 30 minuten goudgeel.
  • 6 Laat de soesjes afkoelen op een rooster. Snijd ze middendoor, vul ze op met een koffielepel geitenkaas en sluit ze terug.
  • 7 Leg de soesjes in een schaaltje en giet de balsamicosiroop erover.

Soesjes gevuld met geitenkaas en balsamicosiroop is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tuinerwtentimbaaltje met balsamicosiroop
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met balsamicosiroop
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Mediterrane boerenkool met merguez
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemensalade met pancetta en krokant ciabattakruim
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gefrituurde olijf-aardappelsoesjes
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaassoesjes
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min Gebak
Bekijk recept