Crostini met camembert

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de camembert in plakjes.
  • 2 Bestrijk het brood aan beide zijde lichtjes in met olijfolie en gril ze even op de grillpan, mogen niet te krokant zijn.
  • 3 Schil 2 apples, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
  • 4 Smelt 1 el hoeveboter in een steelpannetje en stoof de appelblokjes tot ze zacht zijn, breng op smaak met een weinig kaneelpoeder, zet vervolgens opzij.
  • 5 Spoel de andere appel, verwijder het klokhuis en snij eveneens in blokjes.
  • 6 Kuis het witloof en snij fijn, meng het met de rauwe appelblokjes, besprenkel met een weinig citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • 7 Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof, haal uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier.
  • 8 Strijk de sneetjes brood opnieuw in met een weinig oljfolie, beleg ze met gebakken appel, daar bovenop een plakjes camembert en een handvol witloof/appelsalade.
  • 9 Werk af met de pijnboompitten, een weinig honing en enkele takjes waterkers.

Crostini met camembert is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Camembert met verrassing
Voorgerecht
Bekijk recept
Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Camembert uit de oven met rozemarijn
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Bleekselderij-kaassoep met walnotencrostini
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Crostini met geroosterde paprika
15 min Snack
Bekijk recept
Crostini met paprika en mozzarella
15 min Snack
Bekijk recept