Zoek
Kaasquiche
4
60 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 rol bladerdeeg
300 gr Père Joseph
300 gr Passendale
400 ml room
750 ml melk
6 eieren
bloem
nootmuskaat
peper&zout (pezo)
vloeibare honing
noten
Bereiding
1
Rol het bladerdeeg uit en snij het af in de gewenste maat, leg het met het bakpapier in de bakvorm en prik kleine gaatjes in de bodem.
2
Snij de Père Joseph en de Passendale in fijne stukjes.
3
Verwarm de oven voor op 180°.
4
Zet de melk samen met 75 gr bloem op het vuur, roer door elkaar tot alles kookt en zorg dat er geen klonters meer inzitten.
5
Voeg de twee kazen toe aan de melk en de bloem en blijf roeren, neem het kokende kaasmengsel pas van het vuur als alles goed vermengd is.
6
Breek de eieren in een kom en voeg daar de room aan toe, kruid het geheel met pezo en nootmuskaat.
7
Voeg tenslotte de twee mengsels bij elkaar en giet alles op het bladerdeeg in de vorm, bestuif het lichtjes met bloem.
8
Plaats de quiche in een voorverwarmde oven gedurende 45 tot 50 minuten.
9
Laat dan afkoelen, snij er een punt uit en werk het bord af met enkele streepjes honing en grof gehakte noten naar keuze.
Kaasquiche is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Franse kaasquiche
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige kaasquiche met erwtjes
40 min-
Bekijk recept
Kaasquiche met tomaat
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasquiche met Provençaalse tomaten
1uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse kaasquiche
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige kaasquiche met erwtjes
40 min-
Bekijk recept
Kaasquiche met tomaat
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasquiche met Provençaalse tomaten
1uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept